В рейтинге лучших торговых центров Mimar Sinan Bazaar занимает 103 место. В округе Ускюдар 4 место.
124 views
0 в избранных
20 reviews
square
foodcort
fun
range
price
location
Show map
«Mimar Sinan Bazaar» located: Mimar Sinan, Mimar Sinan Bazaar, antikacılar katı, Hakimiyeti Milliye Cd. Mimar Sinan Çarşısı, 34668 Üsküdar/İstanbul, Türkiye , Ускюдар. As of 2024-09-13 07:03:20 «Mimar Sinan Bazaar» takes 103 place in Shopping malls Istanbul. See awards and statuses Istanbul 2024.
Is it your company? Get access to card editing and additional features
Report a problem
Share
Contact
Address: Mimar Sinan, Mimar Sinan Bazaar, antikacılar katı, Hakimiyeti Milliye Cd. Mimar Sinan Çarşısı, 34668 Üsküdar/İstanbul, Türkiye Ускюдар
Üsküdarda bulunan Mimar Sinan çarşısı 15. yüzyıldan bu güne kadar gelen Mimar Sinanın eserlerinden birisidir. Binanın dışı tarihi dokusunu korumuş ama içindeki mağazaların düzensizliği bu çarşının iç güzelliğini kapamıştır . Bence iç kısmı daha güzel ve düzenli olabilirdi .
Ahmet Bektas 5 years ago
Полезный отзыв?
1574-1583 yılları ar...
1574-1583 yılları arasında III . Murat’ın annesi Nurbanu Sultan adına, Türk mimarisinin en önemli ismi Mimar Sinan’a “hamam” olarak yaptırılmıştır. 1966 yılında yapılan restorasyon sonrasında Mimar Sinan Çarşısı adını almıştır.Mimar Sinan Çarşısı, Üsküdar’ın mutlaka ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler arasındadır.
Hüseyin KÖSE 8 years ago
Полезный отзыв?
Sinan'ın Son Hamamı...
Sinan'ın Son Hamamı
Hakimiyet-i Milliye Caddesi üzerindedir.
Tam karşısında ve yol aşırı yerde Gülfem Hatun Camii vardır. Sultan II. Selim'in eşi ve Sultan III. Murat'ın annesi Nurbânu Valide Sultan tarafından yaptırılmıştır.
Mimar Sinan'ın bu eşsiz eseri 1583 yılında Toptaşı Cami'ine gelir olarak inşa olunmuştur.
Evliya Çelebi bu hamamdan "Çarşı içinde olan Çarşı Hamamı gayet ferah, havası hoş, yapısı hoş bir hamamdır. Sevimli, dilber, temiz tellâkları ve mavi peştemalları vardır" diye bahseder.
Bu hamamın Mimar Sinan'ın yaptığı son hamam olma özelliği vardır.
1932 yılında Gümülcine eşrafından, gayet zengin bir kimse olan, merhum Mehmet Bozkurt Bey tarafından satın alınmıştır. Bu zat, hamamın cephesinde bulunan salaş ilâveleri kaldırmış ve cadde boyuna üç dükkân yaptırmıştı. Mavi Köşe ismiyle bilinen bu dükkânlar 1958 yılında yıktırılmıştır. Esas hamam kısmı bir marangoza kiraya verilmiş ve külhan kısmı da garaj olmuştu. Aynı sene Menderes İmarı'nda üç dükkân ile beraber hamamın erkekler ve kadınlar kısmının camekânları istimlâk edilmiştir.
Mehmet Bey, 1962 yılında hamamı şimdiki şekliyle restore ettirmiş ve Mimar Sinan Çarşısı adıyla işletmeye açmıştır.
Günümüzde bir tarafında yoğun bir şekilde canta satan esnaf, çarşının içinde gelinlikçi, ayakkabıcı ve giyim mağazası olan dükkanlar yer almaktadır. Park tarafındaki girişten üst tarafa çıktığınızda diş hastanesi olarak Mimar Sinan Diş Polikliniği bulunmaktadır. Çarşı fazla işlek bir yer olmamasına çok merkezi bir yer olması nedeniyle sürekli müşteri potansiyeli vardır.
Mimar Sinan'ın bir eserinin, yani kültürel mirasımızın bu şekilde özensizce dükkanlara kiraya verilmesi de üzücü bir durumdur
Gencer Seri 6 years ago
Полезный отзыв?
Üsküdar Meydan’da ta...
Üsküdar Meydan’da tarihi mekanların en göze çarpanlarından biridir ama bir o kadar da tevazu sahibidir. Öyle olmak zorunda çünkü adını aldığı şahsiyetin karakteristik özelliği bu. Tarihi çarşının dış kısmı kadar iç kısmı da ilginç ama genellikle bilinmez. Dış cephesinde yiyecek-içecek mekanları göze çarpar. İç kısmında daha çok çanta, ayakkabı ve bayan giyim ağırlıklı dükkanlar var. Yakın zamanda tamamının boşaltılarak tümünün tek bir işletmeye kiralanacağı söyleniyor. Hatta üst kattaki diş kliniği de bu yüzden boşaltılmış. İnşallah başarılı bir proje olur da hem tarih hem insanlar kazanır.
Smd Ztrk 4 years ago
Полезный отзыв?
Yeni adıyla Sahaflar...
Yeni adıyla Sahaflar Çarşısı :) Üsküdar'da Sahaflar Çarşısı olmaması bir eksiklikti. Bu giderildi ve alt katında sahaflar, üstünde belediyeye ait bir yeme içme mekanı bulunan cazibe merkezine dönüştürüldü. Hoş geldi. :) @ahmt.atak Instagram hesabımda Üsküdar sahaflar çarşısı hakkında İstanbul'un görülmeye değer yerlerinden pek çok paylaşım var.
Ahmet Atak 1 year ago
Полезный отзыв?
Mimar Sinan Çarşı sı...
Mimar Sinan Çarşı sı eski belediyenin olduğu yer yanında otopark var
Büyük katlı otopark yer sıkıntısı olmaz..
MUSTAFA KEMAL 1 year ago
Полезный отзыв?
Huzurlu bereketli al...
Huzurlu bereketli alışveriş için burada bulunmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
serkan ayten 1 year ago
Полезный отзыв?
سوق المعمار سنان Mim...
سوق المعمار سنان Mimar Sinan Çarşısı يقع في منطقة أوسكودار، يعود بناؤه إلى القرن السادس عشر بأمر من والدة مراد الثالث، وسمي نسبة للمعماري التركي "سنان" الذي قام بإنشائه، كان يقدّم الخدمة طوال مئات السنين كأكبر حمام سوق، أُغلق عام 1917 وبعد الإصلاحات افتتح كسوق مرة أخرى عام 1966.
Ammar Syr 4 years ago
Полезный отзыв?
Balık çeşitleri ve l...
Balık çeşitleri ve lezzetli tatlılarla güzel bir yer, harika bir pazar
Nice place with kinds of fish and delicious sweets, it's a great market
HARITHA SHARBAJI 3 years ago
Полезный отзыв?
Üsküdar’da, Hakimiye...
Üsküdar’da, Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde bulunan Büyük Hamam, 1583 yılında Sultan II. Selim’in eşi ve III. Murad’ın annesi Nurbanu Sultan tarafından tarafından, Valide-i Atik Külliyesi’ne gelir sağlamak için Mimar Sinan’a yaptırılmıştır.
Çifte hamam tipinde inşa edilen yapı, 18. yüzyılın ortalarında vakıf malı olmaktan çıkarılmış, I. Dünya Savaşı sonlarına kadar kesintisiz olarak şahıslara kiralanmıştır. Bu tarihten sonra yaşanan ekonomik çöküntü ve sosyal buhranlar, hamamın kapanmasına neden olmuştur. Bir süre depo olarak kullanılan hamamın kıymetli parçaları yağmalanmış, dönem hükümetlerinin tarihi eserlere karşı yıkıcı tutumları sonucu uygulanan istimlâklerle özgün mimarisi yok edilmiş, asıl görevi adeta unutturulmuştur. 1959 yılında yol genişletme çalışmaları sırasında hamamın soyunmalıkları da yıkılmıştır.
1962 yılında hamamda başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında, hamamın anıtsal bütünlüğünü yok eden birçok bilinçsiz uygulama yapılmıştır. Eserin sıcaklık bölümünde bulunan eyvanlar alüminyum doğramalarla bölünerek dükkana çevrilmiş, ılıklık duvarları arasında bulunan duvarlar yıkılmıştır. Hamamın külhan duvarının bitişiğine tarihi yapısına aykırı malzeme kullanılarak betonarme bir ek yapı inşa edilmiştir. Bu yapı günümüzde ayrıca yer kazanılmak amacıyla genişletilmiştir. Bütün geçişleri silinen hamamın asli bölmeleri tanınmaz bir hal almış, yapının içi mimarisi adeta yok edilmiştir.
1964 yılından bu yana Mimar Sinan Çarşısı olarak hizmet vermekte olan hamam, Çarşı Hamamı ve Yeşil Direkli Hamam olarak da bilinmektedir.